maanantai 23. toukokuuta 2011

"Veljekset"

6 kommenttia:

  1. Ai että! :) Kylläpä ovatkin herrat hienosti poseeraamassa kuvassa :) Mikähän kumma siinä onkin, että mun mielestä mäyräkoirat vaan yksinkertaisesti ovat kaunein rotu? ;)

    VastaaPoista
  2. Oli taas tänään pikku ja vähän isommalla herralla sellanen touho päällä että huhheijaa :D Kyllä ne onneks jossain vaiheessa väsy :D

    En tiedä mutta mulla on ihan tasan tietyt piirteet mistä pidän koirien ulkonäössä(vaiks onhan kaikki jollain tapaa ihania, ainakin luonteeltaan). Mäykyt on aina ollu musta söpöimpiä ja komeimpia.. Ja erityisesti lyhytkarvaset.. mutta nyt on mielessä alkanut kummittelemaan myös pitkäkarvanen mäykky.. Saapi sitten nähä mihinkä sitä sitten kun sen toisen mäykyn vihdoista viimein joskus saa että millanen se on. Väri kyllä on jo tiedossa, joko punainen tai ruskea keltaisin merkein. :)

    VastaaPoista
  3. Mä mietin lyhkäriä mielessäni jossakin vaiheessa Alfien kaveriksi, mutta sitten viime talvena huomasin kuinka säänkestävä tuo pitkis on ja ajattelin, että parempi saada samanlainen kaveriksi, kun Alfiehan kuvittelee olevansa husky talvisin ja pärjää ilman vaatetustakin aika pitkälle, eikä kylmyyttä juurikaan arastele :) Olis hankalaa, jos toisella olisi kovasti menohaluja vaikka lukemat ovat jäätävät ja toinen ei haluaisi astua ovesta ulos, vaikka eihän se nyt kiveen ole kirjoitettu etteikö lyhkärikin lähtisi mielellään ulos vaikka onkin - 25 astetta :)

    En ole koskaan nähnyt pitkistä joka olisi ruskea keltaisin merkein. Jotenkin mä miellän aina sen lyhkärin väriksi...ei ole tullut vastaan sillä värillä olevaa humppatukkaa. Punaisia näkee ja mustia punaisin merkein. Musta laikullisia olen nähnyt vain kuvissa Alfieta ja sen sukulaisia lukuunottamatta, tietty ;) Tosi veikeitä ovat myös ruskea laikulliset, siinäpä olisikin varsinainen täpläsirkus jos sellainen olisi Alfien kaverina täällä kotona :)

    VastaaPoista
  4. Onko muuten tuossa pitkässä turkissa kuinka iso homma? Kuinka usein teillä Alfie harjataan? Joskus on kamala nähdä, yleensä vanhemmilla ihmisillä, kuinka pitkäkarvanen mäykky on kamala takkupesä, silloin käy sääliksi kaunista koiraa..

    Me ei muuten ollakaan mietitty tuota että pitkis ois niin paljon säänkestävämpi :D Milo on aika vilukissa, sillä onkin jos jonkinmoista villapaitaa yms talveks. Kyllä se kuitenkin helposti lähtee lenkille vaikka olis kuinka kylmä. Ainoastaan jos lunta on kainaloon asti niin tassut palelee, muuten kyllä mennään vaikka kuinka pitkälle :)

    Joo, jos tosiaan pitkismäykkyyn joskus päädytään niin se on ehdottomasti punainen tai sitten joku läikikäs värikäs varitaatio, kuten teidän Alfie, joka on musta itseasiassa upeimman näköinen pitkis jota koskaan missään(kuvissa tai livenä) olen nähnyt. :)
    Luulen kans et noita ruskeita keltaisin merkein ei löydy pitkiksistä. En ole ainakaan ikinä missään nähnyt. Jos taas lyhkäriin päädytään niin sitten mieluiten ruskea keltaisin merkein, tosin kyllähän luonne kuitenkin viime kädessä ratkaisee :)

    VastaaPoista
  5. Meillä kammataan Alfie tiheäpiikkisellä ihmisten kammalla (juu, se on siirtynyt koiran käyttöön, omaa karvustoa sillä ei kammata enää, heh)joka päivä. Mätsäreissä tuomarikin kiinnitti tähän huomiota ja sanoi, että ilmeisesti olette kammanneet tiheäpiikkisellä kun turkki on just eikä melkein niin kuin pitää :) Karvanlähtöaika oli kamalaa, sitä karvaa nimittäin oli ihan joka paikassa, mutta kampaaminen vähensi kuitenkin jonkin verran niitä kasoja sohvien alla ja nurkissa.

    Alfiella leikataan kerran viikossa tassukarvat sekä anturoiden pohjasta, varpaiden välistä ja varpaiden päältä. Ne kasvavat tosi nopeasti. Muuten ei mitään muuta tarvi tehdä, helppohoitoinen kuin mikä ;)

    Alfie oli yllättävänkin säänkestävä, edes tassut eivät juurikaan palelleet ja mittarihan käväisi muutamia kertoja - 30 asteessa. Lenkit tehtiin silti, mutta mentiin sen mukaan miten ihminen ja koira kestävät :) Mä luulen, että tuo tassukarvoitus auttaa vähän tuossa kestävyydessä, pidin aavistuksen pidempänä nuo anturoiden pohjalla kasvavat karvat talvella, nimittäin. Kun pistettiin mantteli päälle (meillä on Hurtan kietaisumallinen mantteli josa on kaulus) n. -20 asteessa, niin manttelin ulkopinnalle alkoi kertyä jäätä kun koiran oma lämmitysjärjestelmä toimi niin tehokkaasti! :D Ei olisi siis vielä tarvinnut edes niissä lukemissa takkia niskaansa :) Syvässä hangessa hyppi koko talven, suorastaan huumaantuneena pakkasesta. On se outo ;)

    Kiitos kehuista, Alfien puolesta! :) Se on aika veikeän värinen, ihan valoista riippuu, että näyttääkö tummemmalta vai vaaleammalta. Tuo kauluksessa oleva iso harmaa alue kyllä loistaa kuin huutomerkki ja häntä on hassu kun päällimmäiset karvat ovat mustia, sitten on kerros harmaata ja aluskarvat punaisia :)

    Mä olen joskus jostakin lukenut/kuullut, että lyhkäriuroksilla saattavat pallit jäätyä talvella? Samoin korvanlehdet? Onkohan se huhua vai ihan faktaa? Kuinka teillä Milon kanssa? Humppatukilla on kummatkin osat hyvin peitossa, karvojen alla, joten siinäkään mielessä ei ongelmaa ole ;)

    VastaaPoista
  6. Mä en kyllä muista että sillon kun meijän pojalla vielä pallit oli että ne ois jäätynyt. Viime talvena laitoin isoimmilla pakkasilla Milolle välillä mun säärystimen päähän että ei korvat paleltuis. Oli muuten hieman huvittavannäköinen tuo poika. Ja kaikenlisäks se säärystin meinas aina valahtaa kokonaan kaulalle.. :D

    VastaaPoista