maanantai 4. heinäkuuta 2011

Pikkutytön ensimmäisistä päivistä

Lauantaina siis haimme pikkutytskän(emme vieläkään ole päättäneet nimeä! :D). Automatka meni varsin hienosti, suurimmaksi osaksi tyttö nukkui. Kerran pysähdyimme pisulle :)

Ensimmäinen ilta ja yö meni hienosti. Milo oli hoidossa siskolla ja hain sen vasta sitten kun tyttö oli ehtinyt hieman tutkiskella uutta kotia. Milo oli tytön ekaa kertaa nähdessään aivan intona, jouduimme pitään pojasta kiinni jotta se ei pelästyttäisi pikkuista. Kuitenkin into laantui ja uskalsimme päästää Milon irti. Tottakai se oli pikkuisen perässä nuuskimassa mutta tyttö keksikin että esim sohvapöydän alle Milo ei pääse ja meni sinne turvaan. Ei menny kauaakaan kun tyttö uskalsi vipeltää pitkin kämppää ja Milokin jätti tytön rauhaan kun oli tarpeeksi nuuskutellut.

Yöllä nukuimme olkkarin sohvasängyssä jotta olisimme mahdollisimman lähellä pikkuista. Milo tietysti nukkui sängyssä ja pikkunen sängyn vieressä lattialla. Mies roikottikin kättään pienen pedillä ja tyttö nukkuikin tosi hienosti. Yöllä puol 5 alkoi itkemään pisu ja kakka hätäänsä joten lähdin sen kanssa ulos. Samoin tapahtui kello 7.Sitten aamulla noustiin puol 10 aikaan.

Tyttö on hirveän reipas ja uskalias. Eilen äitini ja siskoni kävivät pientä katsomassa ja se ei vierasta yhtään. :) Myöskin on kova oma tahto. Itketään jos ei nosteta sänkyyn muiden luo, tai jos ulkona haluaa syliin :)

Tyttö on tehnyt molempia tarpeitaan muutaman kerran sisälle, petiinsä, ja lattialle. Vain kahdet pisut tullu paperille. Joka kerta kun ollaan ulkona, tekee edes pissat. Tänäänkin vaikka tuolla satoi kun käytiin.

Te joilla nyt on pentu tällä hetkellä kotona tai muuten vain muistaa pentuajat, kertokaa teidän päivärytmistä :) Itse nyt kun olen vielä tämän viikon koulusta lomalla, olen siis näinä kahtena yönä käyttänyt pikkuista ulkona? Käyttekö te yöllä vai annatteko tehdä paperille vai miten? On itseltä päässyt Milon riiviöajat unohtumaan.

4 kommenttia:

  1. Kyllä ne nopeasti tuppaa unohtumaan noi pentuajat, ainakin joissakin asioissa. Elli oli kyllä melko hyvin kasvattajalla oppinut paperin päälle pissalle, kakat tulivat alkuun vähän mihin sattuivat.

    Elli tuli meille talvella ja aloin tehosiisteyskasvatuksen (olipas pitkä sana) heti kun ilmat paremmin sallivat. En muista tarkkaan, mutta kaiketi se oli vasta joskus maaliskuussa, sillä täysin sisäsiisti se ei ollut vielä 4-5 kk:n ikäisenäkään. Koulutusajalla Elliä vietiin pihalle n. tunnin - parin välein. Samoin vein pienen ajan kuluttua syömisestä. Jos olisin vienyt heti ei tarpeita välttämättä olisi tehty. Myös hetikohta päikkäreitten jälkeen tytsi vietiin ulos. Pissat tuli yleensä äkkiä, sillä vein sen aina samaan kohtaan joka talvisaikaan oli helposti havaittavissa - rivi keltaisia läikkiä somasti peräjälkeen. Ja tietysti piti myös kehua hienoa suoritusta. Kakat oli hiukan hankalampi homma, kunnes hoksasin jättää yhden läjän pihaan; vein Ellin siihen läjän lähelle ja johan rupesi homma luonaamaan.

    Alkuvaikeuksien jälkeen Elli oppi nukkumaan yönsä hyvin - vähän liiankin hyvin; se on yhä melko aamu-uninen eikä tahdo aina nousta aamulla pissalle. Öisin en yleensä vaivautunut ylös nousemaan, vaan tarpeet sai tehdä paperille. No joskus harvoin saattoi tulla kakatkin yöllä, ne oli pakko koota pois, muuten olisi yöunet kaikonneet täysin. Tämmöisiä nyt tuli mieleen, en tiedä onko niistä teillä apua. Eiköhän se homma siitä ala pikkuhiljaa luonaamaan. Tsemppiä siisteyskasvatukseen.

    VastaaPoista
  2. Blogissanne on tapahtunut paljon sen jälkeen, kun olen viimeksi piipahtanut...
    Olen pahoillani kultaisen Tyynen lähdöstä. Toivon että ikävä kääntyy pian ihaniksi muistoiksi.

    Onnea pikkuisen mäykkytyttönne johdosta! Voi, mikä suloisuus... Jäämme seuraamaan kovalla kuumeella kuvia ja juttuja :)

    VastaaPoista
  3. Mai, Totta puhut. Tyyne on kultaisina muistoina mielessä ja sydämessä. Tulee varmasti aina olemaan. Kuitenkin tämä pikku neiti on sekottanut päät ja on mukavaa kun on touhuttavaa eikä tarvitse surra. Tyyne sai meidän kanssa kuitenkin paljon kivoja kokemuksia ja olen todella iloinen niistä ja se onkin helpottanut oloa. Voi olla että jos me emme silloin 2,5v sitten olisi ottaneet Tyyneä, olisi Tyyne saatettu jo silloin nukuttaa ikiuneen..

    VastaaPoista
  4. Sattuneista syistä meillä on pentuajat hyvin tuoreessa muistissa. Roopea käytettiin puolivuotiaaksi asti ulkona 0,5-2 tunnin välein, riippuen siitä mitä touhuttiin. Jos oli enemmän touhua, niin pissalla käytiin useammin.

    Yöllä en todellakaan jaksanut nousta viemään pentua pissalle. :D Mä perustelen tätä käytäntöä myös sillä, että koira oppisi nukkumaan yönsä putkeen. Jos se on tottunut, että keskellä yötä voi herätä käymään ulkona, voi tapa jäädä päälle ja sisäsiistinä koira alkaa öisin touhuilemaan omiaan.

    Mä en jaksanut ottaa kovin suuria paineita Roopen sisäsiisteyden kanssa. Siitä kertoo jo se, että ikää on 8 kk ja vieläkin tulee silloin tällöin liruja lattialle. Viimeiset kakat siivottiin lattialta tosin n. 3 kk sitten. Matotkin meillä on ollut lattialla ihan alusta lähtien ja niitä on ahkeraan käytetty pesulassa, kun ovat alkaneet haisemaan liikaa pissalle (hygienia? ei ole.).

    Me ei opetettu Roopea varsinaisesti paperillekaan. Meillä oli makuuhuoneessa pala muovimattoa, jonka päälle leviteltiin kyllä papereita, mutta yleensä pissaamiseen ei reagoitu mitenkään, tapahtui se sitten "suositellulle alueelle" eli paperille, tai nenän eteen vastapestylle matolle. Papereista luovuttiin nopeasti, koska mitä järkeä on ensin keräillä pissaisia papereita roskikseen ja sen jälkeen vielä luututa lattia, kun voi vaan suoraan pyyhkiä pisut rätillä.

    VastaaPoista