lauantai 2. heinäkuuta 2011

Symbolic So Magic

Milo sai tänään "pikkusiskon".

Saanen esitellä teille Symbolic So Magicin..




Kerron tytöstä lisää kun ehdin :)

16 kommenttia:

  1. Onpa söpösen nätti tyttönen! Milolle terkkuja.

    VastaaPoista
  2. Voi, kuinka suloinen. Kuvista päätellen tiikeriraitainen, tosi jännä väri. Onnea sylintäydeltä pienokaisen johdosta!

    VastaaPoista
  3. Jee! Doriksen 'pikkusisko' ;) Tai no, samasta kennelistä siis :D Ihanaihanaihana <3

    VastaaPoista
  4. Voi kun on pieni suloinen ja varmasti lievittää suruanne. Hauska väritys pennulla. M-L ja Ossi

    VastaaPoista
  5. IIIIIHHHHHAAAANNNNNAAA! Aivan upea ilmestys! Pusuja lähettää keijutalon lauma

    VastaaPoista
  6. Kiitokset kaikille. Meidän tyttö on joo vähän special :D Väri on kuulemma harvinainen, hintakin oli tämän takia kalliimpi.

    VastaaPoista
  7. Ei voi olla totta! Meinasin pyörtyä kun avasin blogisi. Nimittäin kun tuo pentue Symbolicin kenneliin syntyi niin katsoin, että voi vitsi, nyt siellä olisi tuollainen brindle-narttu, jonka niin haluaisin. Aika vain ei nyt ole suotuisa pennunottoon, joten lopetin haikailun kyseisen tytön perään. Ja nyt, voi kun ihana, pentu löytyykin täältä, joten on mahtavaa voida seurailla sen kasvua teillä :) Onnea perheenlisäyksen johdosta! :D

    Ps. Pinja on siis kotoisin samaisesta kennelistä.

    VastaaPoista
  8. Jeee, Symbolic Kennelin kasvatti :) Sieltä ne laatunakit löytyy :) Kuten eräs nainen sekos maastonakki sanasta ja kuhtu mäyräkoiraa nurmikkomakkaraks :D

    VastaaPoista
  9. Sunan, Voi vitsit :) Kun itse vasta viimeviikolla huomasin tämän pentueen, siellä oli enään 2 pun urosta ja tämä meidän neiti. Katsomaanhan lähdettiin näitä uroksia.. Mies taas oli jo kuvan nähtyään tämän meidän neidin puolella. Mulla ei ennestään ole narttukoirista kokemuksia, paitsi Tyynestä joka oli tietty leikattu, ja siksi olisin halunnut uroksen. Miehellä taas entinen rottweiler oli narttu. Olihan näillä aika kova hintaerokin, 300€. Meillä oli kauheet vaikeudet sitten paikan päällä päättää. Tai olimme niistä 3sta päättäneet että joko tämä meidän tai sitten isompi uros. No kun isännän mielestä neidin katse oli jotenkin ihana ja erikoinen, päädyimme siihen. Isäntähän on ihan kuulemma menossa tämän kanssa näyttelyynkin sitten jossain vaiheessa, ja ajatteli kuulemma yhdet pennut teettää. Saas nähdä. Mua itseäni tuo pentuhomma ei niinkään innosta. Pelkään kai liikaa että synnyttäessä tulee jotain.

    Mondica, täällähän näköjään on hirveesti Symbolicin kasvatteja kun te ootte, Pinja on, Dorkku on ja tämä meidän neiti. Mahtaakohan olla vielä lisää?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maurihan on Ronjan täysveli. Samasta pentueesta ovatten :)

      Poista
  10. Aika hyvä hintaero tosiaan "normaalin" väriseen, mutta onhan tuo ihanan erikoinen :) Oon muuten miettiny ihan samaa tossa pentuhommassa, tekis mieli teettää Pinjalla pennut, mutta kun itsellä ei tosiaankaan ole mistään sellaisesta kokemusta, niin taitaa jäädä välistä. Jo pelkän synnytyksen ajatteleminen hirvittää, puhumattakaan niiden vastasyntyneiden hoidosta.
    Niin ja muuten, Maurikin on symbolicceja, että aikamoinen suku täältä löytyy :D

    VastaaPoista
  11. Sunan, ainakin sen kasvattaja sanoi että ekoilla juoksuilla ei saa pentuja tehdä ja sit taas ennen kun koira täyttää 4.. Kennelliitto ei hyväksy rekisteriin noita ekan juoksun pentuja(eikä ihmekään, tyhmä saa olla jos ekoilla menee teettään) ja sitten jos ekat pennut teettäis vasta 4vuotiaalla niin se olis kuulemma jo koiralle vaikeaa. Me aateltiin että ehkä jos nyt sitten pentuja tehdään niin ne tehdään varmaankin noin 2 vuotiaana. Mieluiten kyllä silleen että oltais saatu jo oktalo hommattua. Aika näyttää mitä tulee tapahtuun :)

    VastaaPoista
  12. Onnea uudesta pennusta! :) Toivottavasti uusi tulokas sopeutuu joukkoonne.

    Toivottavasti en kuulosta kauhean hyökkäävältä, mutta pakko avata suu tuosta pentujen teettämisestä ja sen suunnittelemisesta:

    Ensinnäkin, pentujen teettämistä kannattaa harkita hyvin tarkkaan. Jos tällaisia mietteitä on, suosittelen hyvin lämpimästi käymään kasvattajakurssilla, vaikka tarkoituksena ei olisikaan alkaa tekemään yhtä pentuetta enempää. Mäykkypentuja on maa pullollaan, joten ihan rodun eteenpäin viemisen kannalta kannattaa hyvin tarkkaan miettiä mitä se oma koira rotuun tuo lisää (oletan että mahdolliset pennut rekisteröidään): vastaako se rotumääritelmää, omaako se mäyräkoiralle ominaista riistaviettiä/toimiiko se riistalla, onko se terve (selkä, silmät, mahd. muu luusto, allergioita, henkinen puoli...), jne...

    Pennut voi teettää myös yli 4-vuotiaalla koiralla. Toki mitä vanhempi koira on, sitä enemmän tiineyteen ja synnyttämiseen liittyy riskejä, mutta perusterve 5- vuotias narttu todennäköisesti pystyy pentueen kantamaan ja hoitamaan kunnialla. Alle 2-vuotiaalla koiralla ei missään nimessä kannata pentuja tehdä, vaikka takana olisi neljät juoksut. 2-vuotias koira on vielä hyvin nuori. Omakohtaista kokemusta ei narttukoirista ole, mutta Mauriakaan en olisi vielä 2-vuotiaana jalostukseen antanut, koska kehitys on vielä kesken ja vasta viime aikoina on alkanut tuntumaan, että Mauri alkaa olla "aikuinen". Tähän päivään mennessä en ole löytänyt syytä käyttää Mauria jalostukseen, vaikka sillä ei mitään vakavaa virhettä löydykään. Mielestäni se ei vaan vie rotua eteenpäin, vaikka onkin meille se kaikista tärkein otus koko maailmassa. Realisti täytyy olla, vaikka oma koira onkin aina se kaikkein ihanin, paras ja niin edespäin.

    En suinkaan halua kyseenalaistaa kenenkään mahdollisia pentujentekomotiiveja, vaan toivon että noinkin suureen hankkeeseen ryhtyessään tiedetään mitä ollaan tekemässä. Pentueenkaan teettäminen ei ole ilmaista ja kasvattaja ottaa aika suuren taloudellisen riskin teettäessään pennut, koska kaikki ei välttämättä mene niin kuin Strömsössä.

    VastaaPoista
  13. Mauri ja Roope, tietysti pentujen teettämisessä täytyy miettiä kaikki tarkkaan. Mekin tosiaan vasta ollaan vähän puhuttu asiasta ja pentuja mietitään vasta sitten kun asia on edes mahdollinen. Jos pentuja teetetään, ne tietenkin rekisteröidään! Sekä emän ja isän täytyy ehdottomasti olla terveitä sekä fyysisesti että henkisesti ja osoittaa oikeaa mjäyräkoiramaisuutta :) Haluamme käyttää Breciä näyttelyssä/näyttelyissä jotta saamme tietää onko se kelpo mäyrä rakenteeltaankin ja jos on niin tietenkin myös isän pitää olla menestynyt. Tuo kasvattajakurssi herättikin kiinnostuksen, meillä on miehen kanssa haaveena ollut että joskus kasvattaisimme mäykkyjä.. Mutta kuten sanottu, aika näyttää.. Kirjoituksesi kyllä saa varmasti monen miettimään asiaa uudestaan!

    VastaaPoista
  14. Hyvä hyvä! :) Enkä mä tietenkään kirjoituksellani halua lytätä kenenkään suunnitelmia, mutta valitettavasti jotkut (et sinä!) jotkut haluavat teettää pentuja vaan koska ne nyt on vaan niin vastustamattoman söpiksiä.

    Mä olen itse pikkuhiljaa alkanut pohtimaan kasvattajakurssin suorittamista, vaikka meillä ei narttukoiraa olekaan, eikä uutta koiraakaan ole suunnitelmissa lähivuosina. Jalostustoiminta kuitenkin kiinnostaa. Ehkä sitten jossain vaiheessa...

    VastaaPoista
  15. Mauri ja Roope, joo, ei niitä pentuja sen söpöyden takia tehdä. :) Mua inhottaa muutenkin ne jotka tekee pentuja pelkän rahankin takia, ja sit näitä jotka tehtailee suunnilleen jotain sekarotusia eikä niitä edes olla välttis käytetty eläinlääkärissä. Jos jotain tommosta tehdään niin sitten se tehdään kunnolla! Meilläkin kuitenkin suunnitelmissa niin että jos nyt satutaan pentuja Brecillä teettään niin olis kuitenkin hyvä olla jo se kauan himottu oktalo. Ja sitä ei ihan hetkeen ole vielä edes mahdollista hommata. Sitten tosiaan joskus ehkä jos on aikaa sekä rahaa niin olis mukavaa ruveta kasvattajaks. Toi kasvattajakurssi alko kiinnostaan ihan muutenkin vaan että voi olla että vaikka ei edes pentuja tehtäiskään niin ton vois käydä :) No ainakin jotain tässä mistä edes haaveilla vaikkei koskaan sitten edes toteutuisikaan. :) Nyt on tärkeintä että pidetään näistä kahdesta hyvää huolta ja touhutaan :) Mun onkin pitänyt mennä tekeen Milolle verijälki.. Sitten kun saan aikaseks haettua verta sun muut tarvittavat niin onkin mielenkiintosta nähdä miten poika vetää sen läpi. Milo kyllä menee niin nenänsä perässä, sen huomaa jo pelkässä pallon heitossa. :) Ei se välttis ees aina tajua katsoa minne se menee vaan nuuskutellen etsii :)

    VastaaPoista