torstai 27. lokakuuta 2011

Taas syysretkellä ja muita kuulumisia..

Täällä sitä ollaan vaikka aika hiljaista on blogin puolella ollutkin.

Viime viikonloppuna oltiin taas syysretkeilemässä, tällä kertaa olimme Orivedellä, Pukalan virkistysmetsässä. Eväät oli taas mukana, myös koirille :)  Laavulla sitten syötiin eväsleipiä ja lämmitettii notskissa kuumaa kaakaoo. Koirien eväänä oli tällä kertaa possun saparot :D Digikamera oli mukana, mutta siitähän loppu akku heti muutaman kuvan jälkeen ja huomasinpa että nekin oli taas ihan kamalaa laatua.. Ehdittiin me eksyäkin tuolla metsässä, kun opasteet takaisin autolle oli tosi huonot.. Tehtiin varmaan 5kilometriä turhaa tallustelua kun poukkoiltiin siellä ja mietittiin minne mennä. Ehti tulla pimeääkin. Ja Breciä kannettiin koko matka laavulla olon jälkeen koska neiti oksensi heti liikkeelle lähdettyä. Meni meillä 5tuntia pelkkään metsässä oloon ja siihen vielä tunnin automatkat päälle. Loppujen lopuks oli kiva päästä kotiin viltin alle telkkua katselemaan :)

Sitten vähän neidin kasvusta... Painoa on tällä hetkellä noin 6,3kg, hampaita on tippunut kovin, vielä on molemmat kulmurit kiinni ja uudet jo kasvaa, ell sanoi että sitten kun tulevat kulmurit on puolessa välissä eikä vanhat meinaa liikahtaakaan, on aika mennä nyppäisemään irti. Toinen kulmuri ihan vähän heiluu mutta kyllä tässä nyt vielä ens viikkoon katsotaan miten homma etenee.

Sitten se mikä mua vaivaa.. Tiedän että koira voi helposti vuoden ikäisenäkin päästää vahinkopissoja sisälle mutta tuntuu että toi meidän neiti ei tajua että sisälle ei kuulu tehdä tarpeita. Se kyllä tekee hienosti uloskin mutta yhtä lailla myös sisälle. Nyt saatte auttaa meitä, jos vinkkejä on? Joskus se tuntuu vääntävän pienen pisunkin ihan huvikseen vaikka tuskin vielä hätä olis. Sillon ymmärrän jos se tekee ison lammikon, että vika on itessä kun ei ole tajunnut että vois taas olla pisuaika. :D

Muuten meille kuuluu ihan hyvää, Milon yksi tassu meinaa vähän oireilla, se nuolee sitä aika usein. Voiskohan se stressata ja siksi tekee sitä? Olen kuitenkin laittanut niitä tippoja mitä Milo korviinkin sai ja tassu on pysynyt ihan ok kunnossa, ettei ole kovin punaiseksi ärtynyt.

Ainiin, ja sittne mun on pitänyt puhua tuosta lohiöljystä, sitä kun nyt ollaan jokunen kuukausi syöty joka päivä. Se on todella tehonnut Milon kuivaan ja aika karkeaan turkkiin. Karva on nyt selvästi sileämpää ja hilse on poissa.. Kannattaa siis kokeilla jos koiralla on kuiva iho tai turkki vähän karkeampi kuin mitä pitäisi... Btw, ennen lohiöljyä annoin Milolle vähän rypsiöljyä tai oliiviöljyä ruoan seassa, se ei sitten tuottanut mitään tulosta, eli luultavasti sen lisääminen ruokaan on ihan turhaa, ainakin meidän tapauksessa..

Näin.. Laitan nyt kuitenkin jonkun surkeen kuvan meidän mettäretkeltä... Nyt on kamera aika paljon pysynyt kaapissa, eikä kuvia oo oikein tullut oteltua..





Toisiks viimeinen kuva mökiltä, papan 76v synttäreiltä jolloin mäykyt tais väsyä ennen pappaa ja viimeinen kuva on taidettu ihan kotona ottaa kun Breci nukahti kieli ulkona :D

Kaikille kivaa syksyn jatkoa :) Me jo kovasti odotellaan Joulua :) Onko muita Joulumäykkyjä/ihmisiä? :)

7 kommenttia:

  1. Ihania kuvia:) Meillä kääpiö neiti pisuttelee edelleen sisälle - ikää nyt 18kk - oon tyytynyt vaan pyyhkimään neidin pisut pois, koska tuntuu vaan, että niitä ajoittain tulee teen mitä vaan :)
    En muista ootko maininnut mitä teillä syödään, mutta voin todeta, että Acana on pitänyt meillä kaikki iho ja korva ongelmat poissa - sopii siis meidän laumalle tosi hyvin. Lohiöljy on ollut meillä jo muutaman vuoden käytössä ja tekee turkkiin UPEAN kiillon:)
    Rapsuja kovasti laumaan. T. ikimetsän lauma

    VastaaPoista
  2. Paloma, meillä syödään Orijenia ja Acanaa. Milo syö juurikin Acanan Light&Fit:tiä... Voi myös olla että tuolla on ollut vaikutusta ihon kuntoon, tämä on Milon toinen säkki Acanaa, ennen toista säkkiä välissä oli Orijenia.. Breci sitten syö Orijenin pentunappulaa... Taidankin mennä näppäilemään ruokatilausta zooplussalle, on neidin sapuskat jo vähissä :) Rapsuja myös takaisin teidän laumalle :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Minulla on 5 kk vanha mäyristyttö Iines ja se on oikeastaan jo sisäsiisti. Nyt on ollut jo 4 päivää pissaamatta ollenkaan sisälle. Annoin aina namia ja kehuin, kun pissasi ulos. Sitten vain eräänä päivänä otin sanomalehdet pois, no pissasihan se sen jälkeen vielä lattialle. Jossain vaiheessa se vain tajusi, mikä on homman nimi. Sen jälkeen uskalsin laittaa mattoja lattialle ja niille tuli vielä joitakin pissoja. Mutta nyt ei enää moneen päivään. Kyllä Brecikin homman vielä tajuaa.

    VastaaPoista
  4. Myrsky, 7 kk, ei ole sisäsiisti. Tossa välillä se melkein oli, mutta nyt on taas aloittanut ja tuntuu, että merkkailee paikkoja. Kunnon pissit tekee lehdelle ja sitten käy tuolin ja sohvanreunoja ruikkimassa. Arvaa harmittaako. Joo.

    Sitten pökäleet ei millään tahdo tulla ulos, vaikka kuljettaisiin 100 km. Heti kun tullaan sisälle ja silmä välttää, niin on kyökkä nurkassa. Arvaa harmittaako. Joo.

    Ollan sitä ulkona kehuttu ja palkittu, kun tekee tarpeensa. Opettettu pissi ja kääkylä sanaa, kun tekee ulos ja taas palkittu. Ei vaan onnistu.

    Tässä vaan tarvii olla pitkämielinen. Oon jynssännyt pissijälkiä etikalla ja pannu laventeliöljyä päälle ettei olis "käymälänhajua" houkuttimenen. Ei auta, ei.

    VastaaPoista
  5. Niin, unohdin sanoo, että aivan fantsut kuvat teijän kaksikosta. Upeeta. Olin työkeikalla kuukauden kyseisessä kaupungissa...

    Kyllä me meinataan hankkia joulupaketteja Myrskylle. Jos on yhtään Pyry-pappaan tullut, niin rapistelee innolla auki lahjansa. Sitä touhua on mukava katsella.

    Mukavaa syksyä ja joulunodotusta!

    VastaaPoista
  6. Ai niin, vielä tuli mieleeni, että kaverini sai koiransa sisäsiistiksi pitämällä narttusuojaa/-housuja. Menen huomenna ostamaan. Kerron tepsikö.

    Hän piti koirallaan pöksyjä kaksi viikkoa. Otti ne pois vain ulos mennessä.

    VastaaPoista
  7. Ootteko edistyneet sisäsiisteydessä?

    VastaaPoista