perjantai 20. kesäkuuta 2014

Surullinen Juhannus.. TAAS

3 vuotta sitten Tyyne sai vatsalaukunkiertymän ja nyt Breci on ilmeisesti saanut uuden välilevytyrän.. Se eilen illalla jo vähän enteili ja tänään aamulla oli jo huonompi. Missään ei ole neurologeja paikalla joten maanantaihin menee magneettikuvaukset.. Ellei tässä jouduta tekeen kamalia päätöksiä ennen sitä. Kipulääkityksen Breci on saanut tänään mutta tuntuu olevan kivuissaan silti. Rauhallinen on mutta katselee suurilla silmillään, kuin toivoisi apua.

Voidaanko/ kannattaako vielä yrittää jos vaatii leikkausta.. Jotenkin tuntuu että jos tilanne ei olisi paha, koppihoitoa voisi kokeilla mutta en tiedä onko leikkaukseen enään voimia. Ja se kun ei tiedä vaikka uusiutuisi taas. Sitähän ei nyt tiedetä onko tää samassa nikamavälissä vai onko kyseessä eri.. Asentotunto puuttui jaloista mutta syväkiputunto oli ainakin tänään klo 11 aikoihin tallessa..


Apua! Kertokaa ajatuksianne. Tuntuu että päätöksiä on kovin vaikea tehdä. Toisaalta tuntuu että onko Breci enää sitten onnellinen.. Ja saako elää koiranelämää vai meneekö kituuttamiseksi...

Ahdistusja suru on taas suuri. Miten meille aina käy näin? :(


14 kommenttia:

 1. Kunpa olisi jotain konkreettista neuvoa, mutta tulin vain toivottamaan voimia ja että saisit pian joltakin asiantuntevalta hyvät ohjeet, miten kannattaa toimia. Tässä kohdassa joku blogin hiljainen lukija voi olla korvaamattomia, jos kertoo kokemuksiaan.

  Aistin netisivuilla kyllä luvataan näin:
  "Mikäli lemmikillesi tulee äkillinen, vakava neurologinen ongelma
  (esim. halvaus, epileptisiä kohtauksia) on Aistissa myös viikonloppuisin
  päivystävä neurologi jolloin hätätapaukset voidaan tutkia välittömästi. "

  Oletko ottanut yhteyttä Helsingin Yliopistolliseen eläinsairaalaan? Katsopa tämä:
  "Yliopistollisesta eläinsairaalasta niin pieni kuin suurikin eläin saa avun. Olemme auki kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä, ainoana eläinsairaalana Suomessa."

  Linkki Yliopistolliseen: http://www.vetmed.helsinki.fi/elainsairaala

  VastaaPoista
 2. Jos saatte siis eläinlääkärin lähetteen, voitte mennä tuonne yliopistolliseen.

  Pieneläinpäivystys puh. 0600-97411
  arkisin virka-ajan ulkopuolella klo 16:00 – 08:00
  viikonloppuisin eli pe 16:00 – ma 08:00
  juhlapyhinä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ei ole eläinsairaalasta apua. Siellä ei ole neurologeja paikalla joten ei ole ketään joka voisi tulkita magneettikuvia :( Myös Aisti on suljettu. Kaikki vaihtoehdot ollaan käyty läpi ja täällä Tampereellakaan ei tosiaan ole muita auki kuin Tuhatjalka josta saadaan vaan nyt ensiapua että Breciltä saadaan pisut tuleen ja kipulääkettä.. Nyt on jalat jo huonommassa kunnossa kuin eilen, Mitä ne ovat maanantaina kun sillon toivonmukaan Aisti ottaa meidät kiireellisesti vastaan. Kyllä tässä on ajateltu että leikataan vielä jos Aistissa ovat sitä mieltä että toivoa on. Tässä on tosiaan vielä pari pitkää päivää edessä, toivotaan että jalat ei huononisi nyt sit tähän päivään verrattuna vaikka kyllähän se siltä näyttää että mitä pidempään menee, sen pahemmaks tuo etenee :(

   On vaan kamalan vaikeaa tehdä päätös, mikä on Breciä ajatellen paras. Toisaalta jos ei leikkaukseen oltaisi valmiita, olisi Breci pakko päästää pois jo varmaan nyt :( Nyt onneksi kipulääkkeet vielä auttaa ettei ihan tuskissaan tarvitse olla..

   Poista
  2. Voi harmi. Eikö toi nettisivu ole vähintään harhaanjohtava! Itse asiassa kummassakin. Että ottaa päähän, kun tiedän mikä tunne se on, kun paniikissa etsii apua. Joku valmius pitäisi olla kiireellisiin tapauksiin, kun monet vaivat ja onnettomuudet sattuu viikonloppuina, iltaisin ja pitkinä pyhinä.

   Voimia teille ja toivottavasti Breci pysyy ennallaan kunnes saa apua. Liikkuminen varmaan teillä pidetään nyt minimissä ja kipulääke on käytössä, joten ei voi muuta toivoa kuin jaksamista. <3

   Poista
  3. Niimpä! Ollaan kyllä soitettu joka paikka läpi.. On tää ettei edes yksi neurologi voi olla jossain paikalla kun esim just toi eläinsairaala on kuitenkin auki.. Ja kovat rahat revitään kaikesta. Tuhatjalankin päivystysnumero maksaa 10€ per puhelu + 3€/minuutti.. Että ihan järkkyä rahastusta ja sitten et edes saa sitä hoitoa mitä tarvitset. Yhdessä paikassa jonne soitin kysyäkseni että onko mahdollista päästä magneettikuviin yms niin sanottii että sielläkään ei ole paikalla sellaista tyyppiä joka tietäisi ja sanoivat että hekin on muutamalle tapaukselle koittanu kissojen ja koirien kanssa ettiä leikkauspaikkaa. Meidän on pakko lähteä maanantai aamuksi Aistiin sillain että ollaan ovella jo kun aukeaa. Niiden on pakko ottaa meidät vastaan! Ollaan kuitenkin vanhoja asiakkaita. Tulos pelottaa mielettömästi.. Että onko tässä enää toivoa. :( Onneksi syväkiputunto oli vielä aamulla tallessa.. Mutta mitä se sitten on maanantaina. Siihen on maailman pitkin aika ikinä. Kyllä noi eläinlääkärit, nimenomaan neurologit, varmasti sen verta hyvää tiliä vetää että saisivat kyllä olla tälläin töissä, edes tosiaan siellä yhdessä että edes joku sais apua. Ja kun tää just kaipaa sitä kiireellistä apua. Oon sitä mieltä että jos eilen oltais päästy hoitoon niin Breci olis ihan varmasti toipunut koska niin paha tilanne ei eilen vielä ollut kuin silloin kun ekan kerran meni.. Nyt ollaan aikalailla samassa tilanteessa kun viimeksi ja nyt joudutaan vielä odotteleen huominenkin päivä kokonaan.. Kun viimeks päästiin alle 24 tunnissa leikkaukseen.. Mutta nyt pidetään peukut vaan kovasti pystyssä. Brecistä ei olla valmiita vielä luopumaan <3 Se on niin nuori, vasta 3vuotta täytti toukokuussa.

   Poista
  4. On se ihme, jos ei koko maassa ole yhtään päivystävää paikkaa tällaisille tapauksille. Mihin tästäkin vois valittaa...
   Kovasti voimia teille ja Brecille <3 Jos ajatuksen voimin voisi kannatella...

   Poista
 3. Me lähetetään muiskuja ja lohtuhaleja, muuta apua ei osata antaa...

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Me päästiin tänään Brecin kanssa kotiin. Se leikattiin eilen. Oli lähellä sitä vanhaa leikkauskohtaa taas välilevytyrä. Onneksi leikkasivat jo eilen, vaikka siellä oli muutama muu meidän lisäksi samassa tilanteessa. Me tosiaan oltiin paikanpäällä vähän ennen kahdeksaa. Nyt me toivotaan että kuntoutuminen sujuu hyvin.

   Poista
  2. Toivotaan kaikin voimin paranemista ja kuntoutumista <3 Hyvä kun saitte avun lopulta. Juhannus oli varmaan pitkä ja ankea, mutta nyt pikkuhiljaa eteenpäin, toiveikkaana kun operaatio on tehty :)

   Poista
  3. Ja ihan vaan sulle tiedoksi, jos et halua tätä kommenttia julkaista: olen kovistellut noita kahta mainitsemaani sairaalaa sähköpostitse ja kysellyt, että miten hoituisi tuollainen neurologinen hätätapaus, JOS sellainen viikonloppuna tulisi. Vastaukset olivat ympäripyöreitä, ja loppuivat, kun kysyin tarkemmin, että saisiko sitä apua vai ei. Että silleen, nettisivuilla luvataan paljon, mutta pikkuvaivoissa jaksaa ja voi odottaa maanantaita, isossa hädässä ei sitten apua ehkä saakaan.

   Lämmin hali Brecille, kun jaksoi odottaa apua ja teille voimia, kun hoidatte pientä <3

   Poista
 5. Voimia tähän kuntoutukseen. Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin <3

  VastaaPoista
 6. Onko Breci kuntoutunut hyvin? Onneksi pääsitte leikkaukseen, luin tämän vasta nyt. Paranemista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Johanna! Breci kyllä kävelee mutta takajalat menee välillä miten sattuu. Eilen tuli kaiketi 4vk leikkauksesta, tuntuu kuin siittä olis paljon kauemmin. Tänään oli taas fysiossa, ollaan käyty myös uimassa. Se kun tuntuu vetreyttävän ja näyttäis että Breci aina hetken uinnin jälkeen kävelis myös paremmin. Mitenkäs sä voit masuasukin kanssa, joko alkaa jänskättää synnytys? Meidän neiti oppi tänään kääntymään mahalleen :)

   Poista