perjantai 1. huhtikuuta 2011

Funtik tuli kylään

Saanen esitellä Teille siskoni mäyräkoirapojan Funtikin.




Funtik on noin 9kk ja tullut tänne Suomeen Viipurin koiratarhalta. Funtik ei siis välttämättä ole ihan puhdasrotuinen. Poika oli ollut ensin jossain perheessä mutta sitten tuotu tarhalle. Kuinka joku voi olla niin sydämetön että hylkää näin suloisen pojan??

Funtik on melkoinen vilperi, muistuttaa paljon luonteeltansa Miloa pienempänä. Painoa Funtikilla on suunnilleen 6kiloa eli pieni rääpälehän tuo on :) On kyllä nyt vähän päälle kuukauden päivät oltuansa siskollani, saanut hieman lihaa luidensa päälle. 
Kuvista varmaan huomaattekin, että Funtikin jalat ovat aika väärät, luultavasti poika on saanut niin huonoa ravintoa perheessä ollessaan että jalat eivät ole päässeet kehittymään toivotulla tavalla. Toivotaan että jalat eivät alkaisi vaivaamaan myöhemmällä iällä. Tällä hetkellä ne eivät ainakaan tuon pojan menoa haittaa.

Milo,Tyyne ja Funtik ovat tällä hetkellä jo hyviä kaveruksia. Ainoastaan luut ja lelut saattavat aiheuttaa Milolle ja Funtikille pientä rähinää. Funtik kun meinaa että saa viedä toiselta lelut suoraan suusta. Milo on kyllä hieman jo alistunut tähän kohtaloon tai on sitten niin herrasmies pientä kohtaan että antaa ne jo melkein mukisematta toiselle.
Tyynellä ja Funtikilla taas ei ole ollut minkäänlaista rähinää missään vaiheessa, ne vain leikkivät. Olen yllättynyt siitä kuinka Tyyne otti Funtikin vastaan. Kaippa se heti tajusi että nyt on tullut uusi jäsen laumaan vaikka eivät saman katon alla asukaan. Ulkoillessa jo huomaa kuinka kaikki kolme ovat toistensa puolella.

Pientä probleemaa Funtikin kanssa kuitenkin on, eli tarhalla ja kotihoidossa ollessaan Funtik on tehnyt suurimman osan tarpeistaan sisälle. Siskollani se on kuitenkin oppinut aika hyvin tekemään tarpeensa ulos. Kuitenkin vielä tekee tarpeitaan välillä sisällekin. Ihan täydellistä sisäsiisteyttä tuon ikäiseltä nyt ei varmaan voikaan odottaa mutta mitä mieltä olette, kannattaako siskoni pitää Funtikille sisällä pissapapereita vai jättää ne pois? Miten me saataisiin parhaiten Funtik ymmärtämään että tarpeita ei tehdä sisälle vaan ulos?? Tietysti aina on kehuttu kun tehty oikeaan paikkaan ym.  Milo on ollut tuossa iässä jo täysin sisäsiisti niin en nyt oikein tiedä miten pitäisi toimia. Vinkkejä siis otetaan vastaan!

Sitten vielä kuvia kolmikon toissapäiväisistä puuhista :)


























Menosta oli vähän vaikea kuvia napsia kun koirat juoksi kämppää ympäri ja minä siinä sivussa koitan huonolla kameralla saada jotain ikuistettua :)

4 kommenttia:

  1. Moikka! Ilokseni löysin uuden mäyrisblogin, liityin heti lukijaksi. Saako teidän blogin linkittää meidän blogiin? On mukava tutustua teihin!

    Tuo koirien hylkääminen on kyllä todella ikävä juttu :/ Itsekään en ymmärrä kuinka joku voi hylätä "lapsukaisen", varsinkin jos se on ehtinyt olemaan perheessä jo reilut puolivuotta. Ja pentuvaihe kun on se kaikkein "kriittisin" kasvatuksen vaiheista, niin fyysisen- kuin psyykkisenkin kasvun tiimoilla. Mutta pääasia on, että Funtikille on nyt löytynyt rakastava koti :) Toivotaan etteivät jalat vaivaa myöhemmällä iällä!

    Tuosta sisäsiisteydestä en kyllä osaa sanoa muuta kun ihan perusohjeita.. Tekeekö koira asiansa nyt paperin päälle vai ihan minne sattuu sisällä? Iso koira on varmaankin helpointa opettaa suoraan ulos, koska enää ei ole kyse pidätyskyvyn puutteesta. Itse varmaankin lähtisin sisäsiisteyskoulutuksesta samoista lähtökohdista kuin pienen pennun kanssa, eli aina ruuan, unien, leikin jälkeen ulos pikaiselle pissatukselle (ei tietenkään isoa lenkkiä ruuan ainakaan ruuan jälkeen) ja kehutaan kun asiat tehdään ulos. Varmaankin olette toimineetkin juuri näin :) Säännöllinen ja lähes kellontarkka ateriarytmi, sekä vesikipon nostaminen yöksi pois koiran ulottuvilta tukevat opettelua. Joskus oleskelualueen rajaaminen yön ajaksi auttaa, jos siis asiat käydään suorittamassa yön aikana. Tsemppiä opetteluun, yleensä sitkeys palkitaan! :)

    Kivoja kuvia, varsinkin nuo vetoleikkikuvat! :)

    PS. Meidän blogissa on käynnissä pieni arvonta Pipsan synttäreitten kunniaksi, vielä on muutama päivä aikaa osallistua, käykää ihmeessä kurkkaamassa ;)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa Idatoi :D ehdottomasti saat linkittää blogini blogiisi :) kiva että lukijoita on ettei tarvitse ihan itelleen kirjoitella :)


    Funtik tekee pissansa paperille jos sellainen on (kokeilivat ilman ja alko kuseksii pitkin kirjahyllyjä yms) mutta isompi hätä kai saattaa tulla minne sattuu :D
    Laitankin siskolle eteenpäin viestiä että ottaa vesikipon yöksi pois ja näin. Funtik kun on siskoni ensimmäinen koira ja vaikka koiria on suvussa ollutkin ja näin niin nyt kuitenkin vasta näkee ihka oikeaa pentuelämää. Itsellekään ei kaikki aina tule mieleen joten kiva että joku viitsii kommentoida näinkin yksinkertaiseen asiaan. Ja täytyy muistaa painottaa myös tuota todella tarkkaa ruokailurytmiä :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Oli pakko tulla ihmettelemään blogiasi. Aika hauska rotuyhdistelmä teidän perheessä - doggi ja mäykky. :)

    Komppaan kyllä täysin edellisen viestin sisäsiisteysvinkkejä. Eli sisäsiisteysopetus lähtee samalla tavalla kuin pennun kanssa. Minäkin jättäisin sanomalehtivaiheen kokonaan välistä, koska se vain pitkittää sisäsiisteyden oppimista ja on loppupeleissä "turha" välivaihe.

    Toivottavasti Funtikin jalat eivät rupea kaveria vaivaamaan iän myötä. Voisiko jostain fysioterapiasta olla jotain apua, jotta jalkojen kehitystä saataisiin tuettua mahdollisimman hyvin, jotta myöhemmällä iällä vältyttäisiin ongelmilta?

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa Mauri ja Roope ihmettelemään :)

    Kyllä joo monet noita meidän koiruuksia ihmettelee, aluksi itseäkin hieman jänskätti ja mietitytti että kuinka nuo pärjäävät mutta hyvinhän kaikki on mennyt. Milo osaa hienosti väistää Tyynen leikkitassua ;)

    Funtikin jaloista lääkäri totesi että jos alkavat vaivaamaan niin sitten leikkausta kehiin.Muuta ei ilmeisesti ole enää tehtävissä. Luulis tietysti liikunnan ja kunnon ravinnon jotenkin auttavan asiaa, ei ainakaan pahemmaksi pääse.Toivotaan nyt kuitenkin että ei tulisi mitään. Ja vaikka vääräsääri onkin niin jumankekka että hyppii korkealle. Äitini kertoi että ihan ekoina päivinä, Funtik oli hypännyt niin korkealle että äitini seistessä ihan normaalisti, oli hampaat osunut leukaan. En voi uskoa.. Äitini ei edes ole kovin lyhyt, pituutta kuitenkin n. 170cm. Tuo hyppiminen toivon mukaan loppuu ikää tullessa :)

    VastaaPoista