sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Poistettuja hampaita, ulkoilua ja sorsia

Täällä on taas oltu ihan liian laiskoja. Monen muunkin asian suhteen kuin pelkän blogin...

Milolta poistettiin 3viikkoa sitten toinen yläkulmahammas. Milolta lohkes joskus vuosi sitten tuo hammas. Soitin ellille ja sieltä sanottiin että kaikki on ok jos hammas pysyy valkoisena. Eräänä päivänä sitten huomasin että pinnalla joka oli lohjennut, oli ruskea pilkku. Soitettiin eläinlääkärille ja näyttämäänhän sitä piti mennä. Lääkärissä paljastui että tämä reikä on on yhteydessä hampaan ytimeen. Vaihtoehtoja oli kaksi, hampaan poisto tai juurihoito. Juurihoidon hinta olisi ollut 700-1000, riippuen oltaisiinko hoito saatu tehtyä kerralla vaiko kahdella. Hampaan poiston hinta oli 360€. Päädyttiin poistoon, sillä jos hammas juurihoidetaan, se pitää kuvauttaa vuoden välein, joka olisi n. 130€. Lääkäri oli sitä mieltä että koira kyllä pärjää ilman kulmahammastaan kun sen ei itse tarvi saalistaa ruokaansa yms. Itse olin kovin harmissani tästä että kohta Milolta puuttuu yksi hammas mutta itse koira on ollut paljon iloisempi ja virkeämpi poiston jälkeen. Olenkin miettinyt että miten en sitä pilkkua aikaisemmin huomannut?

Nyt meillä sitten on yksi hammasvaivanen mäykky hoidettu, neidin pulpa-amputaatiota ollaan nyt venytetty ja ell sanoikin että sillä ei nyt ole mikään hengenhätä ja mitä pidempään voi odottaa sen parempi.

 Pikkuneidin kanssa ollaan harjoiteltu näitä perusasioita ja muut alkavat sujumaan suht hyvin, mutta maahan meno??? Sitä en ole edes Milolle osannut kunnolla opettaa... :D Eli vinkkejä siihen mulle...

Tuolla aikasemmin mainostin kuinka Brecillä alkoi juoksut, no niin luulin, mutta se olikin joku ihmeen parin päivän tiputtelu juttu, kai ne sitten jo vähän varoitteli tulostaan, mutta nyt ollaan ihan oikeiden juoksujen loppuvaiheessa. On tää kyllä ollut mulle aika outoo ja koira onkin onnistunu sotkeen aika paljon kun pöksyt se on yöllä ottanu pois ja välillä yksin ollessaan. Onneks sentään sisäsiisteydessä ollaan menty ihan hyvin eteenpäin. On Milokin nyt juoksujen aikaan innostunu leikkiin oikein kunnolla Brecin kanssa, jotain hyvää siis niissäkin ollut :)

Huhheijaa,, jaksaakohan kukaan lukee ees tätä mun stooria...?

No tänään oltiin kuitenkin Milon ja siskon ja Funtsun kanssa Pyynikillä ja Tahmelassa kävelemässä ja nauttimassa ihanasta ilmasta. Pääsi pojat katteleen sorsiakin. Tässä siis muutama kuva...Huomatkaa poikien upeet villapuvut jotka on isomummu tehnyt. Brecikin saa omansa, mutta se on isomummulla vielä työn alla :) Breci saa tietysti ihanan tyttömäisen pinkin :)

13 kommenttia:

 1. Jaksettiin lukea!:) Olipas kallis hampaanpoisto (jos vertaa siihen meidän, joka maksoi koko reissu 60e.. mut kyseessä tietty maitohammas)! Noi villapaidat on kyllä niiiiiin hienot!

  Peeäs. Mä just aamulla kirjoitin juoksujen kamaluudesta ;) Onneks siellä ollaan jo loppusuoralla!

  VastaaPoista
 2. Musta oli ihan järkevää poistaa toi kulmuri, varsinkin kun huomaa koirassakin vissin eron :) Ellalta poistettiin kanssa noi 5 etuhammasta yhteensä muutama ylhäältä ja kolme alhaalta ja hyvin mummo pärjää :) Rapsuja!

  VastaaPoista
 3. Onpa ikävää,että kulmahammas jouduttiin poistamaan :( Namin olen laittanu koiran nokan eteen ja sitten pikku hiljaa maata kohti nami. Kun koira edes yrittää mennä maahan niin kehun kauheesti ja annan namin. Meillä ainakin oppi nopeasti. Raisa taas oppi saman homman lemppari pallolla. Lopuksi siis nakkasin pallon, joten maahan meno on super nopea :D

  VastaaPoista
 4. Pojilla on oikein komeat villapaidat, mutta toivotaan kuitenkin aurinkoisia ja lämpimiä ulkoilukelejä. Saisi talvi jo väistyä takavasemmalle.

  Arvokasta on koirien hampaanhoito. Huh huh. Itsekin olisin tilanteessa kallistunut poiston puolelle. Ei komea koira yhtä hammasta kaipaa - emäntähän tosiaan sen ruoankin "pyydystää" valmiiksi.

  VastaaPoista
 5. Iinekselle opetin maahanmenon niin, että sen piti mennä mun jalan ali (ja samalla maahan), että sai namin. Istuin siis itse lattialla jalka suorana ja houkuttelin koiran jalan ali polven kohdalta. Sitten vähitellen omaa jalkaa voi nostaa ylöspäin, ettei se oikeastaan enää koske koiraan. Tavalliset maahan menemisen opetukset eivät oikein toimi mäyräkoirilla.

  VastaaPoista
 6. Heippa, minulla olisi niitä maahanmenon opetusvinkkejä! Se on Maunon bravuuri, joten voisin väittää että jossain on onnistuttu ;)

  Eli treeni aloitettiin meillä siten, että piilotin herkun nyrkkiin ja laitoin nyrkin lattiaa vasten koiran eteen. Pitkään se siinä pohdiskeli että mitähän nyt, mutta matala kun on, niin lopulta hoksasi mennä maahan. Sillä sekunnilla nyrkki auki ja herkku koiralle. Sitten kun alkoi hoksata, että maahan menemällä saa herkun kädestä, niin liitin käskysanan, eli maahan.

  Tätä toistin niin kauan, että hauveli oppi yhdistämään käskyn ja teon. Tässä on tietysti se vaara, että koira assosioituu siihen käteen, joka on maassa. Sen takia kannattaa välillä vaihtaa käden paikkaa, esim. ei maassa kiinni vaan vähän korkeammalla. Sitten eräänä päivänä Mauno meni maahan pelkän käskyn avulla :) Näin meillä onnistui. Toivottavasti tästä oli jotain apua :D

  VastaaPoista
 7. Meillähän aikoinaan kovasti raavittiin päätä sen maahanmenon opettelun kanssa, kunnes usean tunnin keskustelupalstojen selailun tuloksena löysin erään tekniikan, josta olikin kovasti hyötyä.

  Koko homman idea oli siinä, että menin lattialle istumaan siten, että toinen jalkani oli hieman koukussa, siten että sen alle jäi sellainen nippanappa mäyräkoiran mentävä kolo, kuitenkin niin matala, ettei sinne mahdu kuin ryömien. Makupalalla houkuttelin koiran jalan alle, jolloin sen oli pakko mennä makuulleen ylettääkseen makupalaan, ja sillä sekunnilla, kun pyllypääkin laskeutui maahan, karmeat kehut (ja naksautus, koska tuolloin testailin naksutinta) ja makupala suuhun. Jossain vaiheessa lisäsin käskysanan mukaan ja hiljalleen kun sen sanan oppi yhdistämään liikkeeseen, sain apujalankin häivytettyä kuvioista kokonaan.

  Tuo oli ainoa testaamistani keinoista, jolla sai nuo meidän pölkkypäätkin tajuamaan, mitä haettiin takaa. :D

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia kaikille vinkeistä :) Tuon keinon unohdinkin että koiran pitää mennä tosta koukistetun jalan ali :) Täytyy nyt ruveta sillä sitten opettaan tota neitoa :)

  Olihan tuo hammaslääkäri kallis, mutta luojan kiitos, sen tässä tapauksessa korvasi vakuutus. Itselle jäi maksettavaksi 70€. Olisihan vakuutus korvannut ton toisenkin operaation, ainakin suurimmaksi osaksi, mutta ilmeisesti jokavuotiset kontrollit olis jääny oman pussin kustannettavaksi. Ja kun lisäksi tuohon olisi tullut vielä Brecin tulevat kontrollit niin aika kalliiksi tulisi.. Mutta nyt on pääasia että mäykky on itse tyytyväinen eikä ole moksiskaan puuttuvasta hampaasta :)

  VastaaPoista
 9. Kivoja kuvia! Minä opetin Almalle maahan menon menemällä lattialle istumaan ja laittamalla käden jonka alla herkku lattiaa vasten. Annoin koiran kokeilla kaikkea mahdollista käpälällä kaivamisesta hyppimiseen ja siitä käden "kaluamiseen". Lopulta, kun koira kyllästyneenä pisti käden edessä maate päästin ilmoille kaikki maailman livertävät ylistyssanat ja lennätin herkun Alman naaman eteen. Tätä jatkettiin hitaasti kunnes koira alkoi yhdistämään mistä oli kyse. Sitten liitettiin myöhemmin käskysana ja käsimerkki ja emäntäkin nousi istumasta seisomaan. Maahan-käsky taisi olla meillä se eniten aikaa vienyt temppu. Huomasin tässä, että asian tiimoilta ollaan oltu liian lepsuja ja nyt ollaan harjoiteltu maahan menoa pihalla. (Kylmää ja lunta, hyi!)

  VastaaPoista
 10. Härregyyd tuo on kallista lystiä tuo hammasoperointi koirilla! Mä olen nyt jo pitkään antanut kaikki luut sulaneina, huoneenlämpöisinä siis, kun kaverin mäykyllä lohkesi poskihammas just jäistä luuta syödessä. Muutenkin, vähemmän rasitusta ruuansulatukselle kun ruoka ei ole jäistä.

  Mutta, kiva, että Milo on nyt reippaalla mielellä hampaan poiston jälkeen :) Rapsuja koirulaisille :)

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. Eve, kyllä me ihan pian päivitellään. :) Täytyy nyt ottaa ittee niskasta kii ja ladata kuvat kameralta koneelle ja tehdä jonkinnäkönen sepostus :) Eli varmaankin tällä viikolla saan tehtyä :)

   Poista
 12. Moi! Koirapuistoon olisi kiva taas mennä, me tässä käytiinkin pari päivää sitten. Ensi viikolla en ehdi, mutta mites se seuraava viikko?

  VastaaPoista